Barem Evaluarea Naţională 2020 Matematică. Cum se rezolvau subiectele

Evaluarea Naţională 2020. Baremul oficial de corectare pentru subiectul la Matematică a fost publicat de Ministerul Educaţiei. Absolvenţii clasei a VIII-a vor putea calcula ce notă au luat la cea de-a doua probă de la Evaluarea Naţională.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 11:43
Barem Evaluarea Naţională 2020 Matematică. Cum se rezolvau subiectele

Elevii au avut timp două ore pentru a rezolva subiectele la Matematică, cel de-al doilea examen de la Evaluarea Națională 2020 dezvoltat de Ministerul Educației Naționale.

Subiectele la Matematică primite de elevi miercuri în cadrul Evaluării Naţionale sunt de dificultate medie, se poate lua nota 7 foarte uşor, susţin profesorii. Absolvenţii de gimnaziu au susţinut miercuri proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.

Citeşte şi: EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALĂ 2020. Dacă rezolvi aceste teste, ai 10 asigurat

Potrivit Edu.ro, la Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Din programa de examen de la Evaluarea Naţională 2020 a fost eliminată anul acesta materia de pe semestrul al II-lea, deși școlile au fost închise pe 11 martie, după ce elevii parcurseseră 2 luni din acest semestru.

Sălile de examen vor fi monitorizate audio și video. La fel și sălile unde se descarcă și multiplică subiectele și cele în care se evaluează/depozitează lucrările scrise ale candidaților. Înregistrările audio-video vor fi verificate prin sondaj de comisiile de examen, după încheierea probei scrise. Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau dacă sunt sesizări, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile din unitatea de învățământ respectivă.

Citeşte şi: Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2020. Cum se puteau rezolva subiectele

Cum se face evaluarea lucrărilor

Lucrările sunt corectate de 2 profesori evaluator, aflați în săli separate, ținând cont de baremul comunicat oficial. Cei 2 profesori nu sunt din școala din care provin elevii arondați centrului de evaluare. Corectarea se face în alt județ.

După validarea finalizării evaluării de către doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele acestora este mai mică sau egală cu 1 punct, notele se trec cu cerneală roșie pe fiecare lucrare în parte și se semnează. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de valuatori, fără rotungire. Dacă diferența este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluator numiți de președintele comisiei. Nota finală va fi calculată luând în considerare cele 4 note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale.

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu.