Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2020. Cum se puteau rezolva subiectele

Evaluarea Naţională 2020 la Matematică. Absolvenţii de gimnaziu susţin miercuri, 17 iunie, cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică. Subiectele sunt de dificultate medie, iar nota 7 se poate lua uşor, susţin profesorii.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 07:30

„Subiectele I şi II sunt foarte uşoare, chiar uşoare decât în anii anteriori. Nu au dificultăţi majore. Asta ar însemna un 7, un 7 se poate lua extrem de uşor. Şi un 5 se poate lua extrem de uşor, ca în fiecare an. Singurele probleme apar la subiectul III, la problemele de geometrie plană şi în spaţiu. Problema de geometrie în spaţiu e mai uşoară, nu ridică probleme. Problema de geometrie plană are două puncte mai dificile, sp vedem cum vor fi judecate. Deci, după părerea mea chiar şi nota 8 se poate lua extrem de uşor, chiar 8,50, nota 10 mai greuţ, dar eu mă aştept să fie foarte multe note de 10 la nivelul ţării. Oricum, ministerul s-a ţinut de cuvânt şi a dat la examene subiecte la fel cu cele din testele de antrenament – cele 40 de teste de antrenament – nu a pus nimic din materia de semestrul al II-lea cum era normal să nu pună şi aşa a şi anunţat şi sunt de dificultate mai mică decât în anii anteriori”, a explicat profesorul Ştefan Vlaston.

Citeşte şi: Subiecte Matematică Evaluarea Naţională 2020. Ce subiecte au avut de rezolvat astăzi la examen absolvenţii de clasa a VIII-a

Elevii clasei a VIII-a susţin în acest an Evaluarea Naţională într-un mod special, în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru aflarea rezultatelor aceştia nu vor mai veni la şcoală, în schimb vor primi un cod unic cu ajutorul căruia acestea vor putea accesa notele.

La finalul examenului de matematică, elevii vor primi un cod unic cu ajutorul căruia vor intra pe site-ul Ministerului Educaţiei, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de Limba Română şi de Matematică.


loading...