BAREME ROMÂNĂ Bacalaureat 2018. Cum se rezolvau subiectele la Română Bac 2018, sesiunea de toamnă

BAREME ROMÂNĂ Bacalaureat 2018 - sesiunea de toamnă. Absolvenții de liceu au susținut, luni, prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat – sesiunea de toamnă - proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe edu.ro subiectele şi baremele pentru proba de Limba şi Literatura Română la Bacalaureat 2018, sesiunea august-septembrie. 

RomaniaTV.net
20 aug. 2018, 12:02
BAREME ROMÂNĂ Bacalaureat 2018. Cum se rezolvau subiectele la Română Bac 2018, sesiunea de toamnă

Subiectele română la Bacalaureat 2018 sesiunea de toamnă.  

La subiectul 1, atât profilul uman cât și real, elevii au primit un text de memorii. Au avut de explicat sensul unei secvențe din text și de răspuns la întrebări din text.

La subiectul doi elevii au avut de prezentat în 50 de cuvinte sensul notițelor autorului dintr un fragment dat.

La profilul uman, subiectul 3, elevii au avut de realizat un eseu de 400 de cuvinte din Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu, la alegere.

La profilul real, subiectul 3, elevii au avut de povestit opera lui Lucian Blaga sau George Bacovia într-un eseu de 400 de cuvinte,Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, marți are loc proba la limba și literatura maternă, miercuri (22 august) proba obligatorie a profilului, iar în 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

BAREME ROMÂNĂ BAC 2018, SESIUNEA DE TOAMNĂ profil real tehnologic.

BAREME ROMÂNĂ BAC 2018, SESIUNEA DE TOAMNĂ profil uman – pedagogic

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe edu.ro subiectele şi baremele pentru proba de Limba şi Literatura Română la Bacalaureat 2018, sesiunea august-septembrie.