Barna: Delegaţia USR-Plus, rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv pentru nominalizarea lui Kovesi în postul de procuror şef european

Preşedintele Dan Barna afirmă că delegaţia USR-Plus a avut un rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv în COREPER pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror şef european şi îi transmite Vioricăi Dăncilă că nu poţi spera să fii preşedinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îţi aparţin trebuie oprite cu orice preţ.

RomaniaTV.net
19 sept. 2019, 10:45
Barna: Delegaţia USR-Plus, rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv pentru nominalizarea lui Kovesi în postul de procuror şef european

„Îi transmit felicitările mele Laurei Codruța Kovesi! V-am promis înainte de alegerile europarlamentare că trimitem la Bruxelles și Strasbourg oameni competenți, oameni care fac diferența.

Acum câteva minute ați avut o nouă probă că ne ținem de cuvânt. Delegația USR-Plus a avut un rol decisiv în obținerea unui vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruța Kovesi în postul de procuror șef european. Anterior opoziția înverșunată a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancilă – Tudorel Toader făcuse ca nominalizarea să intre într-un impas.

Azi doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare iar opoziția domniei sale nu a contat. Doamna premier și candidat al PSD este izolată în insistența sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi.

Nu pot să nu remarc că dacă doamna candidat ar fi acționat decent în trecut și ar fi lăsat-o pe Laura Kovesi să își continue cariera în țară astăzi nu ar mai fi pusă în această poziție de acționa împotriva intereselor propriei țări.

Candidatei PSD la președinției îi spun doar atât: nu poți spera să fii președinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îți aparțin trebuie oprite cu orice preț”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat joi o decizie favorabilă desemnării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procurorului-şef al parchetului european. Decizia a fost luată cu 17 voturi favorabile din 22, între cei care au votat împotrivă aflându-se şi ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu.


loading...