Barna: Praful de stele de pe umerii lui Iohannis şi Orban s-a risipit. Astăzi vedem un PNL arogant şi asistăm la un poker politic

Dan Barna a declarat, joi seara, la Digi24, faptul că asistăm la un "poker politic" şi că "praful de stele" de pe umerii preşedintelui Iohannis şi ai premierului desemnat Ludovic Orban "s-a risipit" , iar PNL dă dovadă de aroganţă în spaţiul online.     

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 20:37
Barna: Praful de stele de pe umerii lui Iohannis şi Orban s-a risipit. Astăzi vedem un PNL arogant şi asistăm la un poker politic

Politicianul a declarat faptul că declaraţiile ar trebui să fie consecvente cu acţiunile. Mai mult decât atât, acesta susţine faptul că Alianţa USR-PLUS reprezintă aer proaspăt de care are nevoie România.

Citeşte şi: Dan Barna critică decizia lui Iohannis de a numi şefi de parchete fără avizul CSM: „E o greşeală greu de explicat şi dezamăgitoare”

”Declarațiile ar trebui să fie consecvente cu acțiunile. În mod obiectiv, mesajele din ultimele zile, și ale președintelui Iohannis, și ale premierului Orban, arată că praful de stele de pe umerii lor s-a risipit. Am văzut în ultima vreme un PNL arogant. E clar că pentru România și stabilitatea ei este nevoie de o coaliție de guvernare PNL-USR și în această cheie trebuie privită situația (…) Alianța USR-PLUS este aerul proaspăt de care are nevoie România (…) Nu cred că este măcar un singur votant care să pună egal între PSD și USR. USR a fost consecvent în atitudine, alții nu sunt consecvenți. Asistăm la un poker politic (…) România avea nevoie de primari în două tururi, care acum nu mai e o perspectivă. Rămâne doar perspectiva anticipatelor care nu este sigură nici ea, dacă ne uităm la evoluția din Parlament”, a declarat liderul USR, joi seară, la Digi24.

Reacţia lui Rareş Bogdan la criticile USR: „Sar anumite limite, care o să facă aproape imposibilă colaborarea viitoare”

În replică, prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat că USR a început „să tragă cu toate tunurile”.
 
„Dintr-o dată, cei cu care am pornit într-o campanie de modernizare a României, de lângă noi încep să tragă cu toate tunurile în direcția noastră. Ok, suntem pregătiți și de asta, noi n-o să reacționăm nici cu virulență, nici cu aceeași monedă. Cel puțin mie și nici altor colegi nu ne place această nouă modalitate de a face opoziție împotriva celor alături de care liderii USR-PLUS, domnii Cioloș și Barna, tocmai ne spun că și-ar dori să intre la guvernare. Aș fi preferat ca niciodată să nu-mi amintesc de câteva imagini pe care le-am primit, fiind la Bruxelles, de la colegii mei, fotografii, USR și PSD votând împreună împotriva celui care a avut curajul să desecretizeze rapoartele pe 10 august și să le trimită integral către DIICOT”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi 24.

Europarlamentarul liberal susţine că între PNL și USR sunt mai multe lucruri care îi apropie decât îi despart, însă că în ultimele zile „cei din USR sar anumite limite, care o să facă aproape imposibilă colaborarea viitoare, dacă continuă în acest fel”.