„Baronul Lamborghini” din Prahova încalcă controlul judiciar și dă șpagă primarilor ca să-i susțină candidatura la CJ Prahova. Lista șpăgilor pregătite de Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, acuzat de luare de mită și fals în declarații, care a fost plasat sub control judiciar pentru încă 60 de zile de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), continuă jocurile politice, chair dacă e suspendat din funcție.

03 apr. 2024, 14:55
„Baronul Lamborghini” din Prahova încalcă controlul judiciar și dă șpagă primarilor ca să-i susțină candidatura la CJ Prahova. Lista șpăgilor pregătite de Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, căruia i se spune și „Baronul Lamborghini”, ar pregăti o lovitură uriașă cu scopul de a menține legătura cu actualii primari. Se vorbește despre întâlniri de taină, presiuni și șantaj, Iulian Dumitrescu parcă uitând de suspendarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Citește și Piedone intervine personal după ce un copac din sectorul 5 a căzut peste o casă: „Nicuşor va achita nota de plată pe 9 iunie”

„După mai multe întâlniri personale pe care Iulian Dumitrescu le-a avut cu primarii din județul Prahova, au urmat presiuni nenumărate și promisiuni prin care acesta încearcă să își asigure recunoștința primarilor pe care îi ademenește. Dincolo de șantaj și presiune constantă, Dumitrescu dorește, acum, să cumpere la bucată primarii din județ, dar cu bani de la Consiliul Județean”, au transmis surse din mediul politic pentru Gândul.

Potrivit acelorași surse, Iulian Dumitrescu, deși nu ar trebui să-și mai exercite atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Prahova, procedează pe dos și încearcă să cumpere primarii bucată cu bucată.

„Teoretic, având în vedere controlul judiciar pe care îl are, Dumitrescu n-ar trebui să își exercite atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Prahova, numai că procedează exact invers. Peste 21 de milioane de lei sunt pregătiți pentru această operațiune de atragere a primarilor”, au mai dezvăluit sursele Gândul.

Consiliul Județean Prahova pregătește o Hotărâre de Consiliu Județean prin care Dumitrescu vrea să împartă bani către primarii PNL și către trei traseiști racolați de la PSD, USR și Pro România.

Primarii PNL continuă să susțină candidatura lui Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu e cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Deși nu mai poate să-și exercite funcția de președinte al CJ Prahova, a găsit modalități prin care încalcă această interdicție.

Citește și George Tuță o pune la zid pe Clotilde Armand, după dezastrul copacilor căzuți din Sectorul 1: „Ea se luptă pe Facebook cu demoni pe care noi nu îi cunoaștem”

În primă fază, după punerea sub acuzare, Dumitrescu a spus că își dă demisia din funcțiile din PNL, de prim-vicepreședinte PNL și președinte PNL Prahova. Ulterior, însă, a spus că va candida pentru un nou mandat de președinte al CJ Prahova.

„Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Prahova.