Barroso şi Ponta vor discuta săptămâna viitoare şi despre Raportul MCV

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire între preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, şi premierul român Victor Ponta, la solicitarea lui Ponta, în care se va discuta şi despre Raportul MCV.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 11:07
Barroso şi Ponta vor discuta săptămâna viitoare şi despre Raportul MCV

„Întâlnirea fost solictată de premierul român. Cred că e momentul oportun de a ne întâlni cu premierul român. Urmează un Consiliu european important, acolo se va discuta cadrul financiar multianul, probleme comerciale. E momentul potrivit pentru o întâlnire cu premierul român. La această întâlnire se vor discuta foarte multe subiecte, sunt convins că va exista un schimb şi în legătură cu MCV. Sunt sigur că se va discuta despre utilizarea fondurilor structurale ca stimulent pentru creştere economică şi ocuparea locurilor de muncă în România. E o ocazie bună pentru cei doi de a se întâlni”, a spus Mark Gray.

El a mai spus că Raportul MCV prezentat miercuri poate fi folosit de către autorităţile române, pentru că le oferă o orientare foarte clară în legătură cu ceea ce trebuie făcut.

„Sperăm că 2013 va duce la un mediu politic mai stabil şi la respectarea recomandărilor”, a spus Mark Gray.

El a mai arătat că, din punctul de vedere al Comisiei Europene, Raportul MCV prezentat miercuri reprezintă un „semnal de încurajare”, astfel încât să nu se mai asiste la „haosul politic din ultimul an”.

„Aveţi un nou Guvern, există un Parlament nou, cu un madat foarte clar. Ambele instituţii, în special Guvernul, şi-au luat angajamentul clar în public de a combate corupţia, de a asigura respectarea statului de drept şi independenţa sistemului judecătoresc. Iată deci că în acest moment li se oferă şansa de a face ceva. Noi am prezentat factual ce s-a făcut şi ce nu. S-au făcut progrese, desigur, dar noi am fi vrut ca toate cele zece recomandări să fie respectate fără să apară discuţii legate de independenţa sistemului judiciar, de exemplu”, a mai spus Mark Gray.