Barurile din UK, luate cu asalt după ridicarea restricţiilor. „Oamenii în stare de ebrietate nu pot respecta distanţarea fizică”

Oamenii în stare de ebrietate nu pot păstra distanțarea fizică în mod corespunzător, a avertizat un ofițer de poliție din Marea Britanie după ce barurile s-au redeschis în urma relaxării restricțiilor anti-COVID, scrie CNN.  

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 05:45
Barurile din UK, luate cu asalt după ridicarea restricţiilor. „Oamenii în stare de ebrietate nu pot respecta distanţarea fizică”

O noapte agitată a confirmat ceea ce știam deja, alcoolul și distanțarea socială nu reprezintă o combinație bună„, a declarat John Apter, președintele Federației de Poliție din Anglia și Țara Galilor.

 

Apter a povestit pentru CNN că atât el cât și colegii săi au vegheat asupra celor care au ieșit să sărbătorească relaxarea restricțiilor anti-COVID „Este clar ca lumina zilei, oamenii în stare de ebrietate nu pot să respecte distanțarea socială”, a spus el.

Într-o postare pe Twitter, Poliția Metropolitană din Londra a îndemnat oamenii să „fie responsabili, să rămână în siguranță și să respecte în continuare distanțarea fizică și alte recomandări ale autorităților„.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat pentru Sky News că, în general, a fost mulțumit de modul în care oamenii sau comportat sâmbătă, în prima zi după ridicarea restricțiilor: „Din câte am văzut, foarte mulți oameni au acționat în mod responsabil. Cetățenii ar trebui să se bucure de vară în siguranță„.