Băsescu: Cherecheş este un ticălos! Trebuia să-şi retragă candidatura înainte de ziua votului

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a taxat dur pe edilul Cătălin Cherecheş, care, în ciuda faptului că se află în arest preventiv, a candidat pentru un nou mandat la Primăria din Baia Mare. Fostul şef de stat spune că în cazul lui Cherecheş "arestarea preventivă era justificată" şi că acesta trebuia să îşi retragă candidatura.

07 iun. 2016, 20:12
Băsescu: Cherecheş este un ticălos! Trebuia să-şi retragă candidatura înainte de ziua votului

Cherecheş este un ticălos! Sunt împotriva arestărilor preventive inutile, mai ales atunci când acestea sunt făcute în urma unor denunţuri care pot fi delaţiuni fără probe, sau pentru fapte dezvăluite de mafioţi care pentru a rămâne cu banii şi libertatea, fac denunţuri adesea stimulate de diverse instituţii, pentru fapte imaginare sau poate reale, dar petrecute cu mulţi ani în urmă.

Dar Cherecheş, reales în funcţia de primar de Baia Mare, a fost prins în flagrant luând mită. Dacă ar fi avut o urmă de bun simţ şi-ar fi retras candidatura înainte de ziua votului. N-a făcut-o. Dacă ar fi avut urma de decenţă ar fi notificat BEC că îţi retrage candidatura înainte de validarea alegerilor. Ar fi dat băimărenilor şansa să nu fie cei care au votat un infractor prins în flagrant, luând mită. La Cherecheş arestarea preventivă era justificată„, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Cătălin Cherecheş, primarul care a câştigat alegerile de la Baia Mare din puşcărie, a cerut eliberarea din arest şi mutarea sub control judiciar, însă Tribunalul Maramureş i-a respins cererea. Chiar dacă primarul din Baia Mare nu este lăsat în libertate, el tot poate să îşi preia mandatul. Edilul a câştigat alegerile cu un scor zdrobitor de peste 70% din voturi.

Încă de duminică noaptea, Cătălin Cherecheş le-a transmis băimărenilor un mesaj pe Facebook în care le mulţumeşte „din toată fiinţa sa”.

Dragii mei, cu demnitate şi curaj aţi apărat oraşul. Aţi arătat ce înseamnă să fii băimărean adevărat, aţi demonstrat că Baia Mare e o adevărată capitală a Ardealului de nord şi impune respect. Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puţine ori am lăsat să se vadă emoţia ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în faţa voastră şi vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vehgeze din stele, murind în braţele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-aţi aşezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranţă şi recunoştinţă, lacrimi care se aştern şi mângâie. Vă mulţumesc şi vă iubesc! Voi sunteţi marea mea familie. Voi sunteţi energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare!„, le-a transmite băimărenilor Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.