Băsescu: PDL nu are candidat la Preşedinţie. Elita partidului nu depăşeşte mediocritatea politicului

Traian Băsescu a declarat, joi, la Cluj, că este nevoie de un PDL "revitalizat" pentru că, aşa cum este acum, se îndreaptă spre "zona marginală a politicului", neavând un lider care să tracteze partidul.

RomaniaTV.net
14 feb. 2013, 13:49
Băsescu: PDL nu are candidat la Preşedinţie. Elita partidului nu depăşeşte mediocritatea politicului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Primăria Cluj-Napoca, unde a avut o scurtă întâlnire cu primarul Emil Boc, că PDL nu mai are un lider care să tracteze partidul.

Este nevoie de un PDL revitalizat, care să fie alternativa, pentru că aşa cum merge acum mă tem că se îndreaptă spre zona marginală a politicului. Partidul are nevoie de un lider care să îl tracteze„, a spus el.

Traian Băsescu a susţinut că, în momentul de faţă, numai o echipă poate să ducă partidul astfel încât să fie considerat o alternativă.

Şeful statului a mai spus că elita PDL „nu depăşeşte media şi mediocritatea politicului”: „Îţi trebuie forţa unui partid, dar şi un politican, doi-trei care să fie peste mediocritatea politicului”.

Întrebat dacă viitorul preşedinte al PDL ar fi un candidat perfect al partidului pentru prezidenţiale, Băsescu a răspuns că în momentul de faţă PDL nu are un candidat pentru prezidenţiale.

Întrebat în continuare dacă se va găsi un astfel de candidat până în 2014, şeful statului a răspuns că nu ştie.

„Nu ştiu, deocamdată ei trebuie să privească la 2016 şi să pună partidul în situaţia de a fi competitiv în 2016. Ce vor face la prezidenţialele din 2014 depinde„, a spus Băsescu