Băsescu: Vom face în CSAT o discuţie despre îndepărtarea neaveniţilor din structurile MAI VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că în următoarea şedinţă a CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a "neaveniţilor" - poliţiştii "angajaţi fără selecţie în 2006-2007".

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 08:46
Băsescu: Vom face în CSAT o discuţie despre îndepărtarea neaveniţilor din structurile MAI VIDEO

Astfel, ar putea să apară schimbări majore pentru cei care lucrează în Poliţie. Angajarea fără selecţie în 2005-2006 a dus la evenimente tragice ca cel de la Perla, a precizat preşedintele statului. Oamenii care nu au făcut o şcoală de poliţie să fie scoşi din sistem, atât poliţişti, cât şi jandarmi. „Avem absolvenţi de Academie de Poliţie care nu şi-au găsit un loc de muncă, iar noi ţinem în sistem oameni fără studii”, a mai spus Traian Băsescu.

„Eu cred că undeva am ajuns la paritate, sunt 50 cu 50 cei care au studii de specialitate şi cei care au venit din afara sistemului. Asta ar însemna să decimăm Poliţia Română care oricum este la un nivel destul de jos. La noi, reorganizările au însemnat amputări. Cunosc oameni care au nu astudii de specialitate, dar sunt nişte profesionişti foarte buni. Este o utopie din punctul meu de vedere, şi acest lucru nu se va realiza „, a declarat Dumitru Coarnă vicepreşedintele SNPPC.