Băsescu, acuzat că s-a comportat ca un „copil răzgâiat, de grădiniţă”

Poziţia preşedintelui Traian Băsescu privind boicotarea legumelor olandeze de către români este un comportament de "copii răzgâiaţi, de grădiniţă". Declaraţiile îi aparţin europarlamentarului PNL, Renate Weber, şi au fost făcute la RFI.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 09:30
Băsescu, acuzat că s-a comportat ca un „copil răzgâiat, de grădiniţă”

„Comportamente din acestea de copii de grădiniţă, răzgâiaţi, precum a preşedintelui României şi a nu ştiu cărei eurodeputate olandeze, să nu mai cumpărăm legumele olandeze… boicotăm în felul acesta… astea nu au cum să ne facă bine. Dincolo de faptul – şi asta e adevărata ironie – să ştiţi că fermierii şi cultivatorii olandezi chiar au folosit probabil mână de lucru românească, pentru a face acele legume şi ei sigur susţin aderarea noastră. Deci, repet, comportamente de tipul acesta sunt inacceptabile”, a declarat Weber la RFI.

Europarlamentarul liberal spune că oficialii români ar fi trebuit să facă lobby în Olanda, pe canalele oficiale, „nu răţoindu-se prin presă”.

„O ţară are autorităţile necesare, are Minister de Externe şi Minister de Interne. Ei, pe canalele acestea ar fi trebuit ei de fapt, nu răţoindu-se prin presă, ci pe canalele acestea ar fi trebuit să aibă discuţii cu toţi din Olanda, cu toţi participanţii în coaliţia de guvernare, inclusiv cu susţinătorii din Parlament ai acestui partid extremist. Acolo ar fi trebuit să vină cu argumente”, afirmă Renate Weber.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături, sâmbătă seară, într-un supermarket din Bucureşti, declarând, la plecare, pentru România TV, că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze.

Europarlamentarul olandez Esther de Lange a declarat că vrea să le ofere colegilor săi români din cadrul PE câte un coş cu legume olandeze, ca răspuns la declarațiile preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu zarzavaturile importate din această ţară.