Băsescu: Am avut mână bună cu actuala generaţie de la DNA, Parchet şi ICCJ

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, la Gândul live, numirile pe care le-a făcut la vârful sistemului judiciar au fost de succes. Şeful statului a admis că, la aceste numiri, s-a consultat şi cu fostul ministru de Justiţie Monica Macovei.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 10:59
Băsescu: Am avut mână bună cu actuala generaţie de la DNA, Parchet şi ICCJ

„Nu puteţi să-mi spuneţi că nu am avut mână bună cu actuala generaţie de la DNA, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Băsescu. Acesta a exemplificat prin numirea Liviei Stanciu în fruntea ICCJ, despre care a spus că cerut date privind toate sentinţele date de acestea.

„În justiţie este foarte uşor să depistezi foarte uşor magistraţi integri”, a spus Traian Băsescu, adăugând apoi că preşedintele are responsabilitatea numirilor pe care le face la vârful Justiţiei.

Preşedintele suspendat a precizat că numirile în sistemul judiciar au fost făcute nu doar pe baza examinării sentinţelor pe care le-a dat un judecător sau altul, ci şi pe baza consultanţei oferite de către Monica Macovei.

„Este adevărat că m-a ajutat şi Monica Macovei care cunoaşte bine sistemul”, a spus Băsescu.

Pe de altă parte, şeful statului susţine că există suficienţi magistraţi integri în România, nu doar în vârful ierarhiei sistemului judiciar, astfel încât independenţa justiţiei să fie păstrată.

„Teama politicului este să nu fie numit un alt Morar. Vă pot spune că în sistemul parchetelor din România există zeci de alde Morar, oameni care dacă sunt puşi vor da instituţiei direcţia lipsei compromisului cu hoţii. Dar justiţia română nu a început să se mişte doar cu Morar, sunt zeci, sute de procurori integri”, a apreciat preşedintele suspendat Traian Băsescu.