Băsescu: Categoric, trebuie să uităm de intrarea în Schengen

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că "în mod categoric trebuie să uităm de şansa de a intra în Schengen", el arătând că Raportul MCV va fi "foarte prost" pe partea de activitate parlamentară.

RomaniaTV.net
11 dec. 2013, 20:26
Băsescu: Categoric, trebuie să uităm de intrarea în Schengen

„În mod categoric, trebuie să uităm de şansa de a intra în Schengen, pentru că va fi un raport MCV foarte prost pe justiţie, partea de activitate parlamentară”, a spus Traian Băsescu, miercuri, la B1 Tv.

El a arătat că poate anticipa ce va scrie în raport, „lipsă de voinţă politică în lupta împotriva corupţiei”, notează Mediafax.

„Cu astfel de etichete, o ţară nu poate avansa în credibilitate în interiorul Uniunii Europene”, a mai spus şeful statului, adăugând: „Oamenii ăştia au făcut un rău foarte mare României”.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu ştie dacă modificările operate de Camera Deputaţilor la Codul penal se vor regăsi în raportul MCV din ianuarie, el arătând că aceia care fac raportul ar trebui să se intereseze dacă nu sunt cam dese loviturile de stat în România.

Totuşi, potrivit purtătorului de cuvânt al CE, Mark Gray, poziţia Comisiei privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din luna ianuarie; el a explicat şi că oficialii de orice fel trebuie să se supună regulilor referitoare la corupţie şi conflict de interese.