Antonescu: Cei care fac raportul MCV să vadă dacă nu sunt cam dese loviturile de stat în România

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu ştie dacă modificările operate de Camera Deputaţilor la Codul penal se vor regăsi în raportul MCV din ianuarie, el arătând că aceia care fac raportul ar trebui să se intereseze dacă nu sunt cam dese loviturile de stat în România.

RomaniaTV.net
11 dec. 2013, 13:37
Antonescu: Cei care fac raportul MCV să vadă dacă nu sunt cam dese loviturile de stat în România

„Sigur că eu, care am fost destul de aspru în raportarea la modul în care pe alocuri se construieşte acest Raport MCV, îmi pun problema şi altfel: e greu să îi condamni sau să-ţi exprimi nemulţumirea faţă de acei oameni, când în fiecare seară, la ceasurile 18.30 fix, preşedintele totuşi în funcţie al acestei ţări anunţă că a mai avut loc o lovitură de stat. Îi înţeleg şi pe oamenii aceia, cu toate că ar trebui să se intereseze dacă nu sunt cam dese loviturile de stat în România”, a spus Antonescu.

El a spus că nu are de unde să ştie dacă modificările aduse Codului penal se vor regăsi în raportul MCV din ianuarie, arătând însă că preferă îngrijorărilor vagi observaţiile precise, potrivit Mediafax.

Poziţia CE privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din luna ianuarie, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt Mark Gray, adăugând că oficialii de orice fel trebuie să se supună regulilor referitoare la corupţie şi conflict de interese.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va retrimite Parlamentului legea prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici, el menţionând că „nu putem confunda Preşedinţia şi Parlamentul cu un butic din Gara de Nord”.

Şeful statului a mai spus că modificările la Codul penal adoptate de Camera Deputaţilor sunt „dramatice” şi „dărâmă zece ani de muncă şi activitate a instituţiilor anticorupţie” precum DNA sau ANI.