Traian Băsescu acuză: Clanurile de romi au PROTECŢIE politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că clanurile de romi au protecţie politică, aceasta, de regulă, fiind însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului care vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis o hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009, transmite Agerpres.

10 iul. 2014, 09:44
Traian Băsescu acuză: Clanurile de romi au PROTECŢIE politică

‘Clanurile de romi au protecţie politică, care, de regulă, este însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului care vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009. La vremea aceea, crima organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă. După hotărârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, poliţie, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri şi convingerea mea este că statul va câştiga lupta cu aceste clanuri’, a spus Băsescu la Adevărul.ro.

CITEŞTE ŞI Băsescu: Am avut în minte gândul DEMISIEI în urma ARESTĂRII fratelui meu. Am discutat şi cu unele instituţii

Băsescu a mai spus că în cazul Bercea Mondial – Mircea Băsescu a fost acelaşi lucru, pentru că romii au fost întotdeauna obişnuiţi să obţină favoruri, dar de data asta nu ‘au nimerit poarta corectă’.

‘Dacă analiza Parchetului este corectă, eu nu vreau să fac nicio interferenţă în acest dosar, dar faptul că Bercea avea peste 100 de dosare la Tribunalul Slatina şi primise NUP-uri pe bandă rulantă este o probă că decizia CSAT din 2009 a fost corectă. Acum, se pare, instituţiile statului au înţeles că această luptă este vitală, la fel de importantă ca lupta împotriva corupţiei la nivel politic. (…) Politicienii folosesc aceste clanuri la alegeri, la obţinerea de resurse financiare pentru campaniile electorale şi chiar pentru veniturile personale. În cazul alegerilor, clanurile sunt mobilizate la vot, pentru că liderii lor au mare influentă asupra comunităţii’, a susţinut Băsescu.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Îmi voi apăra FRATELE public după încheierea mandatului. M-aş duce să-l vizitez