Băsescu si delegaţia FMI. Franks: E important să rămâneţi prudenţi. Băsescu: E obiectivul nostru

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, duminică, la Cotroceni, că România trebuie să rămână prudentă în actualul context economic, iar preşedintele Băsescu a răspuns că acesta este obiectivul părţii române, menţionând şi că "cifrele" pe cel de-al treilea trimestru sunt bune.

RomaniaTV.net
30 oct. 2011, 15:50

La începutul întâlnirii de la Cotroceni, şeful statului a menţionat că doreşte să discute cu reprezentanţii FMI, BM şi CE despre cifrele de care partea română şi instituţiile internaţionale dispun legat de evoluţia economică, potrivit Mediafax.

Jeffrey Franks a declarat că este important ca partea română să continue să arate determinarea dovedită până în prezent în legătură cu măsurile adoptate în contextul crizei.

Franks a spus că România trebuie să rămână prudentă în actualul context economic internaţional. Şeful statului a răspuns că prudenţa este obiectivul principal al autorităţilor române. El a ţinut să sublinieze că cifrele pe cel de-al treilea trimestru sunt „bune” şi „peste nivelul aşteptat”.

Preşedintele s-a întâlnit, la începutul săptămânii, la Cotroceni, cu Guvernul şi cu guvernatorul BNR. Premierul Emil Boc a declarat, luni, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu şeful statului, că mesajul de bază este „prudenţă maximă în context economic internaţional extrem de dificil, care, din nefericire, afectează şi România”.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Cele mai importante teme de discuţie cu autorităţile române vizează construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.