Băsescu, despre introducerea stării de alertă după 15 mai: "Vă iau drepturile fundamentale Vela şi premierul pe termen nelimitat"

Publicat: Joi, 30 Aprilie 2020 21:15 // Actualizat: Joi, 30 Aprilie 2020 21:15 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu a declarat, joi, la România TV, că ideea înlocuirii stării de urgenţă cu starea de alertă după 15 mai este una "greşită" pe motiv că aceasta nu este prevăzută în Constituţie. Fostul preşedinte atrage atenţia că, în această situaţie, Guvernul poate decide reducerea drepturilor fundamentale.

În cadrul emisiunii "Punctul culminant" prezentată de Victor Ciutacu, Traian Băsescu a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla dacă starea de urgenţă este înlocuită cu starea de alertă după 15 mai.

"A face stare de necesitate este greşit. Ea nu e prevăzută în Constituţie. Starea de urgenţă este. Starea de necesitate este o poveste adaugată în lege, în intenţia legiuitorului de a adăuga un sistem de trepte în funcţie de situaţie.

Ea devine o atribuţiune a Guvernului în care lăsăm la îndemâna domnului Vela şi a Guvernului reducerea drepturilor fundamentale. Vă iau drepturile fundamentale Vela şi premierul pe termen nelimitat", a explicat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a menţionat că starea de urgenţă are un termen limită de 30 de zile, prevăzut de Constituţie.

"Starea de urgenţă îmi permite mie ca stat să fac uz de toate resursele pe care le are statul, inclusiv să fac achiziţii rapide. Starea de alertă permite Guvernului să ia orice măsură ca să impună decizile

Starea de urgenţă este prevăzută în Constituţie. Starea de alertă nu este", a spus Traian Băsescu.

STARE DE ALERTĂ în România din 15 mai, cel mai probabil scenariu. Ce schimbări aduce în viaţa românilor

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H