Băsescu: Intervenţia Guvernului la inundaţii e binevenită. Modul în care au făcut-o Ponta şi Dragnea, penibil

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, referindu-se la inspectarea cu barca de către premier a zonelor inundate din judeţul Teleorman, că "atunci când te-ai dus la inundaţii, ştii că te poţi uda până la chiloţi". Şeful statului a completat că orice intervenţie a Guvernului în problema inundaţiilor este binevenită, însă a apreciat că modul în care Ponta şi Dragnea au făcut acest lucru a fost penibil.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 08:56
Băsescu: Intervenţia Guvernului la inundaţii e binevenită. Modul în care au făcut-o Ponta şi Dragnea, penibil

„Orice intervenţie a Guvernului este binevenită, modul în care au făcut-o este penibil. (…) Au fost penibili ca apariţie, dar sper că nu inutili”, a spus Băsescu, la Adevărul, întrebat dacă i s-a părut inadecvată intervenţia reprezentanţilor Executivului la inundaţii.

„Frate, când te-ai dus la inundaţii, ştii că te poţi uda până la chiloţi, păseşte pe unde a păşit şi omul, că oamenii ăia, în comună, să ştiţi că prin apa aia au circulat ca să mai salveze ce pot salva”, a mai comentat şeful statului, referindu-se la vizita cu barca în zonele inundate din judeţul Teleorman.

Şeful Staului a criticat şi afirmaţiile făcute cu acest prilej de vicepremierul Liviu Dragnea.

„Să-l vezi pe Dragnea în Teleorman, unde a fost vreo 16 ani preşedinte de CJ şi prefect, şi să spună ce ar trebui să se facă este jenant şi arată până unde merge făţărnicia baronilor”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu a povestit când a fost la inundaţii la Săuceşti, în judeţul Neamţ, când „s-a înfuriat pe un sătean, care cerea să i se tencuiască şi casa”.

„Ştiu că m-am înfuriat atunci şi nu am avut cea mai adecvată poziţie, dar asta e, sunt şi momente de genul ăsta”, a spus preşedintele.

El a mărturisit că a intenţionat să „sară” în elicopter şi să meargă în Giurgiu şi Teleorman, însă a arătat că în acest caz consilierii săi l-au sfătuit să nu meargă, deoarece acest lucru „ar naşte conflicte”.

Şeful statului a arătat că nu intenţionează să meargă în această perioadă în zonele inundate deoarece acest lucru ar fi politizat.