Băsescu, despre migranţii ajunşi în Grecia: "Mor copii şi nu facem nimic"

Publicat: Sâmbătă, 01 Februarie 2020 21:51 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Februarie 2020 22:43 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu s-a declarat revoltat în plenul Parlamentului European de situaţia copiiilor migranţilor ajunşi în insulele greceşti. Politicianul susţine că aceştia trăiesc în condiţii inumane şi mor din cauza mizeriei, în timp ce Comisia Europeană nu face nimic. "Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele”, a spus Băsescu.


"Doamna președinte, reluăm subiectul pe care l-am discutat acum o lună la Strasbourg. Nimic nu se întâmplă. În realitate, situația din insulele grecești este extrem de dificilă și pentru localnici și pentru refugiați. Mă voi referi însă la cei circa 7.600 de copii care trăiesc în insule în condiții absolut inumane. Trăiesc în corturi, hrăniți insuficient, în condiții de igienă precare, se îmbolnăvesc și doamna președinte, doamna comisar, mor copii în Europa din cauza mizeriei. Iar noi aici spunem că am dat Greciei 2,1 miliarde. Da, s-au dat de patru ani încoace, iar sprijinul este insuficient. Este un moment al solidarității, avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele”, a afirmat Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu anunţă dezastru dacă pensiile nu se majorează în etape: "Va fi foarte rău"

Politicanul a cerut cu o lună în urmă Comisiei Europene să sprijine guvernul Greciei şi să returneze în ţările de origine sau să redistribuie urgent câteva mii de refugiaţi, cu o atenţie deosebită pentru copiii minori neînsoţiţi. Acesta a fost nevoit să reia acest subiect în plenul Parlamentului European constatând că nu a existat nici un fel de implicare a Comisiei în rezolvarea problemelor grave ale migranţilor ilegali din insulele greceşti.

Citeşte şi: Traian Băsescu: "Mie mi-a ajuns până în gât. M-au luat de păcălici!"

"Pe insule se află peste 7000 minori, dar 3000 sunt neînsoţiţi, nu are nimeni grija lor, sunt flămânzi, bolnavi o bună parte din ei şi pur şi simplu unii mor lipsiţi de orice asistenţă. Se întâmplă în Europa care se umflă în pene cu “Green Deal” şi 5G. Îngrozitor", adaugă Băsescu într-un mesaj postat pe Facebook.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană Europa migranţi politică Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 feb 18:17
Răspunde | Votează email 0 email
NEAGU MIRCEA
LA BRUTARII , EU CRED CA TREBUIE ANGAJATI , OAMENI CU EXPERIENTA , SI PE CAT POSIBIL , SA FIE MEMBRII AI ACELEIASI RELIGII , DEOARECE , ACASA CAND VINE OMUL CU PAINEA , POATE SE GANDESTE , LA TATAL NOSTRU , INNAINTE DE A MANCA PAINEA . IAR ANGAJAREA UNUI BRUTAR ACELEIASI RELIGII , FACE , CA AMUL CE MAMANCA PAINEA , SA SE GANDEASCA , MAI INDELUNG .
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H