Băsescu, despre miniştrii penali: Nimeni nu şi-a găsit culcuş la mine. Reacţie la acuzaţia lui Gabriel Sandu

Traian Băsescu s-a referit luni seara la situaţia mai multor miniştri din guvernul Boc, condamnaţi deja pentru acte de corupţie sau abuz în serviciu. Totodată, el a comentat şi acuzaţiile fostului ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu, care spunea că o parte din banii proveniţi din afacerea Microsoft s-a dus pentru finanţarea campaniei electorale a lui Băsescu, pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

16 feb. 2015, 20:10
Băsescu, despre miniştrii penali: Nimeni nu şi-a găsit culcuş la mine. Reacţie la acuzaţia lui Gabriel Sandu

Traian Băsescu s-a dezis luni seara de miniştrii PDL din guvernul Boc, care au primit deja sentinţe de condamnare în diverse dosare. La prima sa apariţie într-o emisiune televizată după încetarea mandatului de preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat, referindu-se la miniştri deja condamnaţi: „N-am susţinut pe nimeni în faţa justiţiei, nimeni nu şi-a găsit un culcuş la mine. Cei condamnaţi se aşază în galeria Mureşan, Voiculescu, larga galerie de miniştri, că avem aproape un guvern întreg condamnat. Justiţia trebuie să-şi facă treaba„.

Citeşte şi Traian Băsescu: N-am avut nicio informaţie că Udrea ar fi implicată în lucruri ilegale VIDEO

Întrebat cum a fost posibil ca asemenea acte să se producă în timpul mandatului său, în cadrul unui guvern în care avea încredere, Traian Băsescu a răspuns: „Un preşedinte nu are ca misiune să stea după fiecare ministru, ci să lase instituţiile să funcţioneze„.

Citeştze şi Referat DNA: Emil Boc apare în dosarul Microsoft. O parte din mită a ajuns şi la PDL

Traian Băsescu a reacţionat şi la declaraţiile fostului ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu, care spunea că o parte din banii Microsoft s-a dus la PDL şi în campania electorală prezidenţială din 2009. „Nu am cunoştinţă de asta, pentru că nu mi-am gestionat niciodată campaniile, nici în 2004, nici în 2009. În anul 2009, fiind preşedinte în funcţie, nu am putut utiliza infrastructura de campanie PDL, am avut alt sediu în oraş. Cei responsabili de gesitonarea campaniei vor da răspunsurile adecvate pe acest subiect.

Nu m-am ocupat niciodată de finanţarea campaniilor mele nici la primărie, nici la prezidenţiale. Un candidat nu se poate ocupa de finanţarea campaniilor„.

Citeşte şi ADRIEAN VIDEANU îl dă în judecată pe Gabriel Sandu după DENUNŢUL din Dosarul Microsoft

Mai mult, Traian Băsescu este de părere că partidele ar trebui să primească finanțare din bugetul de stat pentru campaniile electorale. El susţine că în acest fel s-ar combate o bună parte din corupţie. „Campaniile electorale trebuie finanţate de bugetul de stat. Numai atunci va exista control. Am văzut campanii prezidenţiale anul trecut. Am văzut o campanie unde nu găseai loc să pui un chibrit de bannerele nici ale lui Iohannis, nici ale lui Ponta. Şi aflăm cu stupoare că au costat doar un milion. Nu vă supăraţi, dar experiența îmi spune că au costat cel puţin 20-25 de milioane.

Vă asigur că e mai ieftin pentru români să finanţăm o dată la 4 ani din bugetul de stat campania prezidenţială. Nici n-am mai umple oraşele şi satele şi patria cu toate (..) şi am încheia una dintre marile probleme. O problemă care este şi pentru mass-media, pentru televiziuni. S-ar combate o bună parte din corupţie”, a mai spus Traian Băsescu.