Băsescu, despre primarul german Fritz, de la Timişoara: „Vorbeşte perfect româneşte, spre deosebire de Clotilde”

Fostul președinte Traian Băsescu îl apreciază pentru noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, de la care așteaptă să aibă o abordare nemțească, și  este de părere că timişorenii vor avea de câştigat în mandatul acestuia.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 07:38
Băsescu, despre primarul german Fritz, de la Timişoara: „Vorbeşte perfect româneşte, spre deosebire de Clotilde”

Fostul șef al statului a remarcat și buna stăpânire a limbii române pe care o are Dominic Fritz, spre deosebire de Clotilde Armand, deși niciunul nu este nativ român.

„Întotdeauna românii au apreciat mai mult străinii decât pe ei înșiși. Avem primari importați, dar primarul din Timișoara îmi pare…. în primul rând uitați-vă la diferența… deși primarul de Timișoara nu-i născut în România, vorbește perfect limba română, spre deosebire de Clotilde Armand, care nici ea nu-i născută în România. Primarul de Timișoara e în regulă, după părerea mea, timișorenii vor câștiga mult cu acest primar”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

Întrebat ce așteptări are de la Dominic Fritz, Traian Băsescu a spus că se așteaptă „să aibă o abordare nemțească în Timișoara și să termine cu lălăielile și cu mandolina lui Robu și să vină un primar care să ordoneze lucrurile foarte frumos. Gândiți-vă că după Revoluție, Timișoara, mult timp, vreo 15 ani, a fost al doilea oraș al României. Acum a fost depășită mult de Cluj, de Oradea, din punct de vedere al calității vieții din oraș, și foarte probabil și de Arad. Robu a fost, după părerea mea, un primar foarte slab, foarte gălăgios, dar foarte slab”, a punctat fostul șef al statului.

Citeşte şi: Sac cu buletine de vot, „uitat” într-o primărie din Caraş-Severin