Băsescu, despre proiectul care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii maghiari la examene: Absolut umilitor

Publicat: Joi, 16 Mai 2019 18:34 // Actualizat: Joi, 16 Mai 2019 18:34 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu, liderul PMP, cataloghează drept ”absolut umilitor, dar şi dăunător minoritarilor unguri” proiectul de lege care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare la examene.

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că PMP se opune proiectului de lege depus de deputatul Kulcsár-Terza József-György, proiect care prevede eliminarea probei de limba română de la examene.

„Mi se pare nepermisă iniţiativa şi face parte din setul de iniţiative antiromâneşti pe care UDMR-ul le-a promovat în ultimii ani”, a afirmat Traian Băsescu, joi după amiază, în cadrul unei conferinţe de presă la Ploieşti, scrie News.ro.

Băsescu a catalogat acest proiect de lege drept unul  „absolut umilitor dar şi dăunător minoritarilor unguri”.
„Trăind în România şi neştiind limba română îşi vor găsi foarte greu locuri de muncă, se vor integra foarte greu în societate”, a mai spus fostul preşedinte al ţării.

Băsescu a menţionat că limba romănă este limba oficială a statului român şi orice cetăţean este obligat să cunoască limba oficială.

Deputatul Kulcsár-Terza József-György a depus recent la Parlament un proiect care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare.

Astfel, conform proiectului, proba de limbă şi comunicare ar urma să cuprindă limba maternă şi limba modernă şi nu limba română şi limba modernă I, aşa cum prevede legea în prezent.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
PMP Traian Băsescu UDMR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H