Băsescu, despre reacţia lui Iohannis în scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc. „Le-aş fi dat peste ceafă tuturor, nu mai PSD-ului”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, miercuri, intervenţia lui Klaus Iohannis care a acuzat PSD că "vinde Ardealul ungurilor", fiind de părere că trebuia să le dea "peste ceafă tuturor, nu numai PSD-ului". Europarlamentul a reamintit că trei deputaţi PNL au participat la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care a fost discutat faptul că proiectul UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc poate fi adoptat tacit.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 16:59
Băsescu, despre reacţia lui Iohannis în scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc. „Le-aş fi dat peste ceafă tuturor, nu mai PSD-ului”

În cadrul emisiunii „Newsline” prezentată de Cristina Şincai, Traian Băsescu a afirmat că poziţia lui Klaus Iohannis „a făcut o declaraţie politică de tip Vadim Tudor”.

„Le-aş fi dat peste ceafă tuturor, nu mai PSD-ului. În total PSD-ul are şase oameni plus preşedintele, deci şapte oameni din 12 în Biroul Permanent (al Camerei Deputaţilor). Aici l-am considerat şi pe Bănicioiu ca fiind în PSD, el fiind al lui Ponta.

Acolo sunt şi urmaşii lui Brătianu; Cristian Buican: Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a explicat că adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc „va fi un punct extrem de negru în istoria Parlamentului”.

„Ce a făcut preşedintele este incorect şi nu poate fi credibil. Preşedintele trebuia să îi avertizeze pe toţi. 

PNL-ul nu poate să spună că nu a ştiut. Pur şi simplu au tăcut şi unii şi alţii din dorinţa de a beneficia de bunăvoinţa UDMR-ului”, a precizat fostul preşedinte.

Reacţia Ungariei, după atacul lui Klaus Iohannis. „O declaraţie necivilizată şi propice pentru incitare la ură”

Băsescu a afirmat că „în istorie vor rămâne cei care au legalizat într-una dintre camerele Parlamentului a autonomiei Ţinutului Secuiesc”.

„Povestea că şi-au luat bani de la Viktor Orban este departe de adevăr. Este o găinărie politică pur dâmboviţeană.

Dacă suspectez PSD-ul că a luat bani, de ce nu i-ai suspectat şi pe liberali? Că au fost şi ei acolo”, a menţionat Băsescu.

Fostul preşedinte este de părere că „sunt convins că nici liberalii şi nici PSD-ul nu ar fi dat un vot final pe autonomia ŢInutului Secuiesc”.

Traian Băsescu, reacţie furibundă la adresa lui Viktor Orban: „Mai bine s-ar piti. N-aş vrea să mă întâlnesc cu el cât sunt nervos”