Băsescu, despre situaţia lui Geoană: Nu este treaba mea, e a Parlamentului

Preşedintele Traian Băsescu a evitat, miercuri, să se pronunţe cu privire la situaţia în care se află preşedintele Senatului, Mircea Geoană, afirmând că nu este treaba sa, ci a Parlamentului.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 12:03
Băsescu, despre situaţia lui Geoană: Nu este treaba mea, e a Parlamentului

Întrebat despre cum crede că se va finaliza „episodul” Geoană, dacă acesta va fi sau nu înlocuit din funcţia de preşedinte al Senatului, şeful statului a răspuns că „Nu este treaba mea, e a Parlamentului”.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este „pripită şi nejustificată”, că aceasta face rău partidului şi este determinată de „interese meschine”. Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă „o greşeală strategică”, pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, „va fi oferită pe tavă” această funcţie puterii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Mircea Geoană. Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: „Nu, nu mai are loc în PSD”.

Miercuri, şedinţa plenului Senatului a început fără ca reprezentanţii PSD să mai susţină introducerea pe ordinea de zi a cererii de înlocuire a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al acestei Camere. Înainte de începerea şedinţei de plen, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, a declarat că grupul parlamentar din care face parte nu a depus nicio cerere în acest sens la Biroul permanent. El a arătat că situaţia va fi analizată săptămâna viitoare şi se va lua o decizie în raport de poziţia pe care Comisia de integritate a partidului o va avea faţă de refuzul lui Mircea Geoană de a se conforma unei hotărâri a Biroului Permanent Naţional al PSD.