Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei. „S-au trezit cu un junghi mai mare. Le va da dureri de cap la toţi”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a explicat, în direct, la România TV că preferă să renunţe la postul de europarlamentar, inclusiv la pensia de 1.500 de euro. "Ar fi păcat să nu-mi onorez mandatul pe care l-am câştigat în 2004 din primul tur şi l-am întrerupt în noiembrie pentru că am plecat la Cotroceni".

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 18:50
Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei. „S-au trezit cu un junghi mai mare. Le va da dureri de cap la toţi”

„Foarte mulţi se întreabă ce are Băsescu? De ce pleacă de la o soluţie politică atât de călduţă cum este condiţia de membru în Parlamentul European şi vine la curăţat oraşul?

Am ajuns la concluzia că am acumulat atâta experienţă că ar fi păcat să nu-mi onorez mandatul pe care l-am câştigat în 2004 din primul tur şi l-am întrerupt în noiembrie pentru că am plecat la Cotroceni

Fac această oferă bucureştenilor. Vom vedea dacă o vor accepta le garanteză că nu o să le pară rău de ce se întâmpla în următorii patru ani dacă voi fi primar general”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Întrebat dacă a fost sunat de Klaus Iohannis sau de Ludovic Orban pentru a-l convinge să-şi retragă candidatura, Băsescu a spus că acest lucru este „exclus” pentru că decizia sa a fost luată.

„Mie mi-a plăcut foate mult administraţia. Cei 10 ani în care am fost preşedinte m-au pus în afara administraţiei.

Am ocazia să revin în administraţie. O fac cu toată plăcerea, renunţând la salariul de europarlamentar, renunţând şi la pensia de 1.500 de euro care i se cuvinte unui parlamentar după un mandat”, a spus Băsescu, la România TV.

Băsescu explică de ce candidează la Primăria Capitalei. „N-am intrat în acestă cursă ca să o pierd”

Traian Băsescu a făcut dezvăluiri despre cum Ludovic Orban a fost convins să-l susţină pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

„Mergem pe propunerea pe care a făcut-o Băsescu. Mergem pe propunerea Nicuşor Dan pentru că nu-l dorea pe Rareş Bogdan la Primăria Capitalei.

Uite aşa s-au întâlnit acum două junghiuri care s-au trezit acum cu un junghi mai mare peste ei. Am intrat peste ei. Le va da dureri de cap la toţi, inclusiv PSD-ului”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte vrea să obţină un scor de peste 30 la sută.

„Să nu credeţi că am ca ţintă să mă opresc ca procentaj sub procentele doamnei Firea. N-am intrat în acestă cursă ca să o pierd.

Cred că Primăria Capitalei se va câştiga cu 35-38 la sută”, a menţionat Băsescu.

Ministrul Muncii, explicaţii despre creşterea pensiilor cu 14 la sută. „Atât s-a putut face. Sper ca pensionarii să înţeleagă”

 

 


loading...