Băsescu îl invită pe Timofti să ctitorească pe modelul lui Ştefan cel Mare: trăgând cu arcul

Statul român a donat Republicii Moldova 1.000.000 de cărţi şi o biserică maramureşeană din lemn. În privinţa amplasamentului bisericii, Băsescu l-a sfătuit pe preşedintele moldovean Nicolae Timofti să recurgă la procedura preferată de către Ştefan cel Mare, anume să tragă cu arcul, iar unde cade săgeata să ridice biserica.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 15:56
Băsescu îl invită pe Timofti să ctitorească pe modelul lui Ştefan cel Mare: trăgând cu arcul

Cei doi preşedinţi au dat un interviu comun postului public de radio în care au menţionat şi cadoul primit de către Nicolae Timofti. „În Republica Moldova este o acută lipsă de carte în limba română, iar când îţi este mai greu te gândeşti la Dumnezeu”, a explicat Băsescu motivele pentru care autorităţile române au ales aceste cadouri.

„Nu m-am aşteptat la aşa cadou şi l-am primit cu plăcere. Acum trebuie să caut locul pentru biserică”, a spus Timofti arătând că biserica din Maramureş va fi amplasată în raionul Soroca. „Ştefan cel Mare trăgea cu arcul”, i-a sugerat Băsescu. „Voi folosi metoda lui Ştefan cel Mare şi voi trage cu arcul”, a primit provacarea Timofti arătând însă că există deja o localitate în raionul Soroca ce are şanse mai mari, anume locul de baştină al soţiei sale.