Băsescu, în plen: Aţi văzut un dictator care să dea opoziţiei funcţia de premier?

După ce a părăsit sala în mai multe rânduri înaintea discursurilor mai multor lideri USL, preşedintele Traian Băsescu s-a adresat din nou în plenul Parlamentului, reprezentanţilor USL, întrebând: "Aţi văzut un dictator care să dea opoziţiei funcţia de premier?", adăugând apoi: "E, dacă nu aţi văzut, mai căutaţi dictatori".

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 17:09
Băsescu, în plen: Aţi văzut un dictator care să dea opoziţiei funcţia de premier?

„Am făcut încercări numeroase să fim împreună în sprijinul românilor. Dar nu puteţi să-mi cereţi ca preşedintele să genereze un sistem care să protejeze parlamentarii de responsabilitate în faţa legii. Asta nu puteţi să-mi cereţi şi asta a supărat pe cei mai mulţi, cel mai tare. În ceea ce mă priveşte, vă garantez că, atât timp cât voi fi preşedintele României, cu mine nu va reuşi să facă nimeni niciun compromis din acest punct de vedere, fie că este parlamentar la Putere, fie în Opoziţie şi asta pentru un motiv simplu – eu nu fac intervenţii nici la procurori, nici la judecători, nici la poliţişti. Nu am făcut şi nu am să fac. Ştiu că uneori s-au supărat şi din PDL, dar asta-i viaţa”, a spus Traian Băsescu, de la tribuna Parlamentului.

Traian Băsescu a mai întrebat reprezentanţii puterii dacă au văzut un dictator, aşa cum îl acuză Opoziţia, care să numească în fruntea celui mai important serviciu de informaţii un reprezentant al opoziţiei sau un premier din partea Opoziţiei.

„Aţi văzut vreun dictator care să dea Opoziţiei funcţia de prim ministru? Aţi văzut vreun dictator care să dea Opoziţiei cel mai puternic serviciu de informaţii interne? Aţi văzut vreun dictator care să dea opoziţiei şefia singurului serviciu de informaţii externe? Ei, dacă n-aţi văzut, mai căutaţi dictatori”, a spus şeful statului.

El i-a îndemnat pe parlamentarii USL să se gândească la ţară şi la cetăţenii ei.

„Am un regret pentru că am auzit foarte multe minciuni legate de activitatea mea şi foarte puţine abordări legate de ce e de făcut pentru ţara asta. (…) Vă rog să aveţi grijă de ţară şi de oamenii ei”, le-a spus Băsescu parlamentarilor.

Preşedintele a explicat că acest lucru înseamnă să îi respecte legile, să facă să se aplice Legea Educaţiei aşa cum e ea, fără să o modifice, să facă să se aplice cele patru coduri juridice, să creeze locuri de muncă.

„Înseamnă în mod deosebit să nu va atingeţi de justiţie şi de instituţiile statului”, a subliniat Băsescu.

Apoi preşedintele Traian Băsescu a părăsit Palatul Parlamentului, înainte de începerea votului pentru suspendarea sa din funcţie, anunţând că aşteaptă decizia Parlamentului la Palatul Cotroceni.