Băsescu: Încă există instituţii care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că încă există instituţii care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti, de la Parlament, care blochează actul de justiţie, la administraţiile locale, şi că "ne lipseşte cultura în justiţie". 

RomaniaTV.net
28 mart. 2014, 07:52
Băsescu: Încă există instituţii care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti

„Încă vedem prea multe instituţii – de la Parlament până la administraţii locale – care îşi permit să nu pună în aplicare hotărâri judecătoreşti. Încă vedem blocarea actului de justiţie în Parlament. Asta înseamnă că, dincolo de a avea nişte coduri penale moderne – Cod penal şi Cod de procedură -, dincolo de a avea un Cod comercial şi un Cod de procedură, dincolo de acestea ne trebuie şi o cultură a justiţiei, ne trebuie înţelegerea că justiţia este, până la urmă, pilonul fundamental al democraţiei”, a spus şeful statului la Congresul Avocaţilor 2014, care se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Bucureşti.

Băsescu a spus că România are legi moderne, ‘chiar dacă mai sunt şi confuzii’, însă a indicat că, ‘atât timp cât nu există pilonul justiţiei solid şi credibil, statul nu este solid’.