Băsescu, întrebat dacă are un mesaj pentru Regele Mihai: Un mesaj care să spună ce?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări legate de faptul că Regele Mihai se va adresa marţi Parlamentului, că "tema" de marţi pentru el este întâlnirea pe care o va avea la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 21:06
Băsescu, întrebat dacă are un mesaj pentru Regele Mihai: Un mesaj care să spună ce?

Un jurnalist i-a spus preşedintelui că doreşte să îi adrese o întrebare legată de şedinţa solemnă de mari a Parlamentului, în care Regele Mihai va adresa un mesaj, iar preşedintele a răspuns: „Doamnă, dacă aveţi întrebări pe tema de azi (a declaraţiilor de presă de luni de la Cotroceni, pe subiecte economice, n.r.). Tema de mâine (marţi, n.r.) pentru mine e Barroso, întâlnirea cu Barroso”.

Întrebat dacă Preşedinţia va transmite un mesaj cu acest prilej, Băsescu a răspuns: „Pentru ce?”.

„Nu, dar un mesaj care să spună ce?”, a continuat preşedintele.

Regele se va adresa Parlamentului, marţi, cu ocazia împlinirii a 90 de ani. Regele Mihai va primi din partea Camerei Deputaţilor, marţi, un „tablou mare” cu Palatul Parlamentului, va semna în cartea de onoare a Camerei şi îi va fi conferit Colanul Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, secretarul acestui for legislativ, Niculae Mircovici.

Preşedintele Băsescu a declarat, recent, că nu va participa la şedinţa Parlamentului dedicată Regelui Mihai.