Băsescu, la Chişinău, unei tinere care l-a întrebat despre unire: Cereţi-o şi o vom face

Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2013 21:58 // Actualizat: Miercuri, 17 Iulie 2013 21:58 // Sursa: Mediafax

Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri, la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile din ţara vecină, o tânără spunând că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea în UE a Republicii Moldova, şeful statului român replicând: "Domnişoară, cereţi-o şi o vom face".

Foto: Mediafax

La evenimentul organizat de Ambasada României de la Chişinău au participat circa 250 de persoane, acesta fiind ultimul punct al vizitei oficiale în Republica Moldova a preşedintelui Băsescu.

O tânără prezentă la întâlnirea preşedintelui Băsescu cu societatea civilă din ţara vecină a spus că i se pare prea mult de aşteptat pentru integrarea R.Moldova în UE, momentul estimat fiind abia peste 10-15 ani.

"Să facem mai întâi unirea şi aşa ne integrăm şi în UE", a spus tânăra, iar preşedintele Băsescu a replicat: "Domnişoară, cereţi-o şi o vom face!".

Afirmaţia preşedintelui a stârnit aplauzele celor participanţilor la întâlnire.

Şeful statului a afirmat din nou miercuri la Chişinău că aderarea R.Moldova la UE va fi o "reîntâlnire" a celor două ţări, aşa cum a fost după Marea Unire de la 1918.

"UE e locul în care ne vom reîntâlni, unde vom fi din nou împreună, cum am fost după marea Unire. UE este locul în care frontierele dispar, în care toţi circulăm de la unul la celălalt, valorile fiecărui popor sunt valori ale UE, acolo unde de fapt toţi dobândim o nouă identitate, alături de cea originară, cea de cetăţeni europeni", a mai spus Băsescu.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
basescu unire moldova Traian Băsescu unire moldova romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 iul 03:13
...spunând că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea în UE a Republicii Moldova, şeful Citește mai departe… ...
18 iul 00:34
...cînd în cînd. ...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H