Băsescu, în mulţimea de la Vatican: Şeful statului a discutat cu Joe Biden. Vezi despre ce VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu participă, marţi, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc de la Vatican. Potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, şeful statului român a avut, la ceremonie, o discuţie cu vicepreşedintele SUA Joe Biden.

19 mart. 2013, 09:30

„Domnul preşedinte Traian Băsescu a avut o discuţie cu vicepreşedintele SUA, domnul Joe Biden, la ceremonia de inaugurare a Papei Francisc de la Vatican. Domnul vicepresedinte Joe Biden a reconfirmat ca programul scutului antirachetă din România nu va fi afectat în niciun fel de noile decizii luate la Washington şi că programul va continua aşa cum a fost discutat cu autorităţile române„, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Potrivit lui Oprea, preşedintele Băsescu a primit aceleaşi asigurări şi din partea secretarului de stat al SUA, John Kerry, în cursul unei convorbiri telefonice care a avut loc vineri, 15 martie.

Discuţia telefonică a lui Băsescu cu secretarul de stat al SUA a precedat anunţul oficial al Statelor Unite privind scutul antirachetă.

Administraţia SUA a informat vineri că a decis să ajusteze sistemul de apărare antirachetă din Europa prin renunţarea la introducerea unor rachete interceptoare, urmând în schimb să dezvolte măsuri de protecţie antirachetă pe teritoriul SUA urmare a ameninţărilor din partea Coreei de Nord.

Contribuţia SUA la apărarea statelor NATO din Europa nu va fi afectată, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti transmis sâmbătă, în care se precizează că implementarea bazei din România în cadrul fazei a doua a programului scutului antirachetă rămâne în acelaşi calendar şi în acelaşi buget.

Preşedintele Traian Băsescu participă, marţi, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc.

Papa Francisc, primul Suveran Pontif latino-american, urcă oficial pe Tronul de la Vatican. Ochii întregii lumi sunt aţintiţi asupra Cetăţii Sfinte, unde sunt aşteptaţi un milion de oameni. Printre şefii de stat şi de guvern care participă la ceremonia de întronizare se numără şi preşedintele României, Traian Băsescu.

Delegaţii din peste 130 de state, inclusiv peste 80 de şefi de stat si de guvern, şi-au anunţat prezenţa la ceremoniile fastuoase. Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, va asista la mesă, o premieră în relaţiile dintre ortodocşi şi catolici. Şefi de stat şi de Guvern de pe tot Globul sunt aşteptaţi astăzi la Vatican.

Printre ei se numără Angela Merkel, Jose Manuel Barosso, Albert de Monaco şi regele Belgiei, Albert al II-lea. Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, un catolic practicant, se află şi el în Cetatea Sfântă.

CITEŞTE ŞI Gest emoţionant: Papa Francisc a coborât din jeep pentru a binecuvânta bolnavii din Piaţa Sf. Petru


loading...