Băsescu: Mă tem că intrăm într-o zonă de derapaj de la democraţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că se teme de faptul că se intră într-o zonă de derapaj de la democraţie, el dând ca exemple situaţiile legate de ISC, de comisia de investigare în cazul Mang şi precizând că va semnala aceste derapaje şi se va "bate" cu ele.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 16:40
Băsescu: Mă tem că intrăm într-o zonă de derapaj de la democraţie

„Parlamentul nu poate stabili sarcini pentru Preşedintele României. Tot Constituţie stabileşte acest lucru. Când nu mai e supus controlului de constituţionalitate, e greu de aprobat ca lege, nu mai poţi să spui că o hotărâre e lege (…) Ne îndreptăm către un lucru foarte grav. Mă tem că văzând şi ce se întâmplă la TVR şi cum s-a încercat o intervenţie a guvernului prin mutarea Inspectoratului de Stat în Construcţii. Mă tem că intrăm într-o zonă de derapaj de la democraţie, simptomele sunt tot mai puternice. Eu nu voi tolera acest lucru, le voi semnala public, mă voi bate cu ele”, a declarat preşedintele Traian Băsescu. 

În replică, Victor Ponta a declarat, la România TV, că România trebuie să revină la un tip de societate democratică cum nu a mai existat în ultimii ani. Ponta a spus derapajele de la democraţie făcute de către Traian Băsescu şi guvernele anterioare vor fi reparate pas cu pas de actualul cabine.