Băsescu: Nu mă îngrijorează amânarea deciziei CCR

Traian Băsescu a stat toată ziua la sediul de campanie. Preşedintele suspendat a mers la sediul de campanie în jurul orei 14.00 şi a rămas acolo până aproape de ora 22.00. La plecare, Traian Băsescu a spus că ştia că decizia CCR privind referendumul va fi luată joi, că amânarea acesteia nu îl îngrijorează şi că CCR trebuie să aibă la dosar "documente originale, nu trimise la BEC".

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 20:11
Băsescu: Nu mă îngrijorează amânarea deciziei CCR

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a spus, răspunzând unei întrebări, că ştia că decizia CCR privind rezultatul referendumului din 29 iulie va fi dată joi, menţionând că nu este îngrijorat de amânare.

Întrebat de ce crede că CCR a mai cerut documente de la MAI şi INS, Băsescu a explicat că cei de la Curte trebuie să aibă în dosare „documente originale, nu trimise la BEC”.

Întrebat dacă are emoţii, Traian Băsescu nu a răspuns, ci i-a salutat pe jurnalişti şi a plecat.

Curtea Constituţională a anunţat, miercuri seară, că a amânat dezbaterile legate de rezultatul referendumului pentru joi, la ora 09.00, şi că a solicitat informaţii MAI şi INS.

„Plenul Curţii Constituţionale, în temeiul art. 77 din legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a solicitat informaţii necesare soluţionării contestaţiilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de Institutul Naţional de Statistică. Până la momentul închiderii şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a răspuns solicitării Curţii”, se arată în comunicatul CCR.

De asemenea, se precizează că joi vor fi reluate începând cu ora 09.00 „dezbaterile referitoare la contestaţii şi confirmarea rezultatelor referendumului”.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri seară, referindu-se la faptul că au fost cerute informaţii de la MAI şi INS înainte de a se pronunţa cu privire la rezultatul referendumului, că judecătorii CCR trebuie să aibă documente oficiale, trimise către ei de instituţii.