Băsescu: Nu mai bociţi industria României de altădată!

Preşedintele Traian Băsescu a felicitat, luni, exportatorii români pentru cifrele realizate în 2011, spunând că aceia care "bocesc" industria României de altădată nu au motive reale, întrucât acum exportăm mai mult decât în trecut.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 18:02
Băsescu: Nu mai bociţi industria României de altădată!

„Am un mesaj pentru bocitoarele industriei de altădată, pentru cei care plâng industria României de altădată. Industria exporta 10 miliarde dolari pe an, iar anul acesta exportatorii exportă circa 45 de miliarde de euro, adică aproape 60 miliarde dolari. Un prim mesaj ar fi: Nu mai bociţi, că nu aveţi ce! Ce este de făcut – este de consolidat actualul model de economie, unul performant, care nu face contracte de la producţia în fabrică, contracte cu Uniunea Sovietică pentru că ştie că nu va exporta întotdeauna acolo. Azi, economia nu mai are repartiţii de export, ci totul este competiţie, iar cifrele pe anul acesta arată un progres extraordinar al economiei româneşti, al managementului şi al capacităţii de adaptare la nişte realităţi’, a afirmat Traian Băsescu, la Gala Jubiliară a Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor Români (ANEIR).

După comparaţiile privind vechea şi noua industrie, şeful statului a felicitat exportatorii români.

„Vă felicit pe toţi, indiferent de cât de mari sau de mici exportatori sunteţi. Toţi faceţi această cifră estimată, de 45 de miliarde euro, ceea ce arată pentru oricine o altă Românie decât măcar şi cea de acum 10 ani, nu de 20”, a spus Băsescu.

Potrivit datelor ANEIR, exporturile României în primele zece luni din acest an totalizau 37,6 miliarde euro, urmând ca pe întregul an acestea să se cifreze la 45 miliarde euro.


loading...
Partenerii noștri