Băsescu: Nu vreau să mă împopoţonez cu un titlu… Îl deleg pe Ponta la Nobel VIDEO

Preşedintele Băsescu trimite săgeţi de la Bruxelles către premierul Victor Ponta. Şeful statului a declarat vineri că se gândeşte să îl trimită pe Ponta la ceremonia de la Oslo pentru ridicarea de către UE a Premiului Nobel pentru pace, spunând că el nu vrea să se "împopoţoneze" cu un tiltlu.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 11:55
Băsescu: Nu vreau să mă împopoţonez cu un titlu… Îl deleg pe Ponta la Nobel VIDEO

Întrebat dacă va merge la Oslo, împreună cu ceilalţi şefi de stat din UE, pentru a ridica premiul Nobel pentru pace, decernat Uniunii, Băsescu a răspuns râzând: „Hai, doamnă, vreţi să mă împopoţănez cu un titlu pe care…  Ce am făcut eu pentru a obţine acest titlu? Cred că îl deleg pe dl Ponta”.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a invitat toţi cei 27 de lideri ai statelor europene să se meargă în decembrie la Oslo pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace, acordat sâptămâna trecută Uniunii Europene.

„Pentru a marca această ocazie festivă, sper că toţi şefii de stat şi de guvern din cadrul UE vor fi prezenţi la ceremonia de la Oslo în decembrie”, spunea Van Rompuy, pe contul de Twitter.

Joi dimineaţă, preşedintele PE, Martin Schulz, anunţase că va merge împreună cu şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi Herman Van Rompuy la Oslo pentru a ridica premiul Nobel pentru Pace decernat UE.