Băsescu: Ponta a venit la vila Dante când eram eu în piscină. Voia el să se mute acolo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta a încercat să intre în vila Dante în ziua în care înota în piscina vilei, acesta fiind motivul pentru care SPP i-a refuzat accesul. Băsescu a adăugat că intenţia lui Ponta era să se mute în această vilă pentru a o ocupa pe durata mandatului său de prim-ministru.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 19:15
Băsescu: Ponta a venit la vila Dante când eram eu în piscină. Voia el să se mute acolo

„Ponta a vrut să meargă la Dante, iar SPP-ul nu l-a lăsat pentru că eram eu în piscină. . De atunci a făcut un fix. El a vrut, ca prim-ministru, să se mute în Dante”, a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni la B1.

Băsescu a precizat că obişnuia să înoate acolo după ce a suferit operaţia la coloană pentru a se recupera, concomitent cu exerciţii la aparate speciale. „Ca preşedinte, la 60 de ani, trebuie să te menţii într-o anumită formă”, a explicat şeful statului.

El a afirmat că precizările RA-APPS din ultimele zile legate de statutul vilei Dante au fost făcute în urma presiunilor, dar a precizat că nu-l blamează pe şeful Regiei. „Murdar e ce-a făcut Ponta, să o facă pe ghidul”, a comentat Băsescu.

Preşedintele a spus că nu inteţiona să se mute la Dante după terminarea mandatului. „Cu casele astea de la RA-APPS ieşi foarte scump. Costurile întreţinerii sunt foarte mari şi ştiu foarte bine că în doi ani se liberalizează preţurile la gaze. Apartamentul meu din Mihăileanu e încălzit doar cu două boilere. Soţia mea e partizan al întoarcerii acolo”, a conchis Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta i-a invitat, miercuri, pe jurnalişti să facă turul unei vile din nordul Capitalei, Vila Dante, despre care spune că a fost pregătită pentru Traian Băsescu, pentru ca acesta să se mute acolo după terminarea mandatului. Oficialul le-a spus jurnaliştilor că vila a fost modernizată cu un milion de euro. În replică, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, a declarat că informaţiile „vehiculate şi girate personal” de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante „reprezintă o diversiune” şi că Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea de renovări la Vila Dante.