Băsescu, premierului Li Keqiang: Sunt convins că relaţiile româno-chineze se vor desfăşura potrivit legilor UE

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, miercuri, în discuţia cu premierul chinez, Li Keqiang, că reuniunea la nivel înalt Europa Centrală şi de Est - China desfăşurată la Bucureşti reprezintă 'un pas înainte', exprimându-şi totodată convingerea că relaţiile româno-chineze se vor desfăşura în cadrul legislativ al UE, informează Mediafax.

27 nov. 2013, 10:44
Băsescu, premierului Li Keqiang: Sunt convins că relaţiile româno-chineze se vor desfăşura potrivit legilor UE

‘Permiteţi-mi să încep prin a vă spune bun-venit în România, în acelaşi timp vă rog să transmiteţi mesajul meu de salut şi de respect pentru preşedintele Republicii Populare Chineze. Am urmărit desfăşurarea Summitului, dar şi a relaţiei bilaterale România-China. Cred că faţă de Summiturile de la Budapesta, Varşovia, cel de la Bucureşti este un pas înainte. Am convingerea că relaţiile dintre China – România, China şi ţările din Europa Centrală şi de Est se vor desfăşura în frame-ul (cadrul – n.r.) legislativ al Uniunii Europene’, a spus Băsescu, în debutul întrevederii cu premierul chinez.

Şeful statului român a evidenţiat faptul că între România şi China există o relaţie politică tradiţională şi ‘excelentă’.

‘Avem o relaţie politică tradiţională şi excelentă. Noi nu o să uităm niciodată poziţia Guvernului chinez, în 1968, şi nici faptul că întotdeauna China a fost un sprijin pentru România şi în Consiliul de Securitate al ONU şi în orice organizaţie internaţională’, a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe premierul chinez, Li Keqiang.

Premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze se află de luni până joi în vizită oficială în România, fiind însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală şi de oameni de afaceri.

Prezenţa lui Li Keqiang în România, care are loc în urma invitaţiei adresate de premierul Victor Ponta cu ocazia vizitei întreprinse la Beijing în luna iulie, este prima după 19 ani a unui premier al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze.

VEZI SI:

Premierul din Muntenegru, primit cu onoruri militare de Victor Ponta la Palatul Victoria