Falcă: Băsescu nu l-a lăudat pe Antonescu pentru turul doi, ci a fost consecvent dreptei

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă a declarat, marţi, la Buzău, unde şi-a prezentat proiectele pentru prezidenţiale, că Traian Băsescu nu l-a lăudat pe Crin Antonescu atunci când a spus că l-ar susţine în eventualitatea unui tur doi, ci a arătat, prin declaraţia sa, că rămâne consecvent dreptei.

RomaniaTV.net
26 nov. 2013, 21:47
Falcă: Băsescu nu l-a lăudat pe Antonescu pentru turul doi, ci a fost consecvent dreptei

Gheorghe Falcă a precizat, la Buzău, că preşedintele Traian Băsescu nu va vota şi nu va susţine niciodată un om de stânga.

„Domnul preşedinte Băsescu nu l-a lăudat pe domnul Antonescu, ci a spus că dacă în turul doi vor ajunge Victor Ponta şi Crin Antonescu atunci se oferă să îl sprijine pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, pentru că este consecvent raportului dintre stânga şi dreapta. A dat un semnal că niciodată nu va vota un om de stânga. Trebuie avut în vedere că în 2009 electoratul PNL nu l-a urmat în totalitate pe Crin Antonescu să ducă toate voturile spre Geoană, ci 60% dintre alegătorii liberali i-au dat votul domnului Băsescu”, a spus Gheorghe Falcă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, că între Victor Ponta şi Crin Antonescu în turul doi la prezidenţiale nu va ezita să pună votul pe liberal, pentru că, deşi aceştia sunt „două belele”, liderul PNL „măcar nu minte de dimineaţa până seara”.

Ulterior, liderul PNL Crin Antonescu a declarat, răspunzând unei întrebări, că opţiunea preşedintelui Traian Băsescu de a-l vota în turul doi la prezidenţiale dacă va candida împotriva lui Victor Ponta este „o alegere corectă”, menţionând însă că nu crede că USL va avea doi candidaţi.