Băsescu: România are cea mai mare scădere economică din toată Uniunea Europeană

România are cea mai mare scădere din Uniunea Europeană a produsului intern brut pe trimestrul al doilea, a declarat joi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu, apreciind că Guvernul Ponta creează 'dezechilibre prin incompetenţă şi minciună', transmite Agerpres.

14 aug. 2014, 17:10
Băsescu: România are cea mai mare scădere economică din toată Uniunea Europeană

‘Pe trimestrul II, România are cea mai mare scădere din Uniunea Europeană, un procent. Ţări care mai au scădere, deci creştere negativă, sunt Germania – cu 0,2% din PIB, Italia – cu 0,2, Cipru – cu 0,3. În rest, toate ţările sunt pe o creştere pozitivă, dar România este singura ţară care are o creştere negativă, o scădere de un procent. Aceste lucruri nu mai pot fi acoperite de propaganda pontistă. Proasta guvernare este o realitate’, a afirmat Băsescu.

Şeful statului a susţinut că Guvernul Ponta a avut toate condiţiile de stabilitate macroeconomică, preluate de la Executivul Boc, susţinând că prin ‘incompetenţă şi minciună’ acesta reuşeşte să creeze din nou dezechilibre.

‘Este un semnal de alarmă pe care îl trag, pentru că am mai trăit o dată acest proces, cu un guvern mincinos al lui Tăriceanu, şi ne pregătim din nou să intrăm într-un astfel de proces de depreciere a situaţiei macroeconomice. Încă nu este prea târziu, încă se pot lua măsurile adecvate evitării unei intrări în criză, dar criza este aproape, suntem în recesiune’, a afirmat şeful statului.

Băsescu: România a intrat în RECESIUNE şi ne paşte o nouă CRIZĂ. Cauza ar fi proasta guvernare VIDEO

Eurostat a publicat joi date privind evoluţia PIB în ţările UE iar datele pentru România arată o scădere a PIB de 0,2% în trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul IV 2013, în condiţiile în care la seria de date precedente era estimată o creştere de 0,2%. Economia României a scăzut şi în trimestrul II 2014 comparativ cu trimestrul I 2014, înregistrând astfel două trimestre consecutive de scădere, conform datelor revizuite, ceea ce înseamnă recesiune tehnică.