Băsescu: S-ar putea ca eu şi PDL să avem păreri divergente. Eu îi chem pe români la vot

Traian Băsescu a declarat, pentru Gândul live, că există lideri ai PDL care consideră că majoritatea care l-a suspendat pe preşedinte ar trebui să asigure prezenţa la vot a peste 50% plus unu dintre electori, punct de vedere cu care preşedintele spune că nu este de acord. "Eu îi chem pe români la vot", a spus Băsescu.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 10:27
Băsescu: S-ar putea ca eu şi PDL să avem păreri divergente. Eu îi chem pe români la vot

Întrebat care este relaţia cu democrat-liberalii în perioada campaniei pentru referendum, preşedintele suspendat Traian Băsescu a răspuns: „Comunicăm, dar s-ar putea să avem păreri divergente pentru că unii spun că este obligaţia Parlamentului care m-a suspendat să asigure majoritatea de prezenţă. Eu am spus: ‘Nu, aici ne despărţim’. Eu îi chem pe români la vot”.

Băsescu a salutat implicarea în campanie a lui Mihai Răzvan Ungureanu pe care îl vede drept un candidat cu şanse reale la alegerile prezidenţiale din 2014. „Este foarte bine că se implică (…) Poate fi un candidat viabil la alegerile prezidenţiale, dar îi mai trebuie puţin rodaj. În 2014, ar avea şanse mari. Acum, e mai greu de spus”, a comentat preşedintele.

Traian Băsescu a precizat că nu a încredinţat campania pentru referendum unei firme specializate în marketing politic. „Campania electorală mi-o fac singur. Discut cu consilierii pentru că, spre satisfacţia mea, şi-au luat toţi concediu fără plată”, a spus Băsescu.

Acesta a afirmat că modul în care îşi duce campania a fost determinat de reacţia internaţională care a urmat suspendării sale din funcţie şi înlocuirii celor doi preşedinţi ai Camerelor, Roberta Anastase şi Vasile Blaga. „Constatând  reacţia internaţională, mi-am dat seama că am altă ţintă decât scaunul meu. Eu apăr România”, a spus Băsescu.

El a afirmat că în campanie nu le cere românilor decât să se ridice deasupra clasei politice „care a greşit fundamental”. „Referendumul este despre statul de drept şi despre izolarea internaţională. Dacă electoratul va valida prin vot acţiunile neconstituţionale din 3-6 iulie, se va consolida izolarea, cu urmări foarte grave. Românii au şansa extraordinară de a se pune deasupra clasei politice spunând că înţeleg mai bine interesul naţional”, a spus preşedintele.

Acesta speră că electoratul va lăsa deoparte resentimentele faţă de persoana preşedintelui pentru a vota împotriva izolării internaţionale a României. „Ştiu şi eu cum stau în sondaje. Stau prost şi sunt erodat, dar referendumul nu este despre mine. Eu cred că românii vor continua să mă înjure, dar vor vota cum trebuie”, a conchis Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că obiectivul său este ca la referendum să obţină cu un vot mai mult pentru rămânerea în funcţie decât pentru demitere, spunând că nu vrea să rămână şef al statului „la masa verde”. Băsescu a mai spus că dacă va fi invalidat la referendum, după opt ani de mandat, îşi va lua mapa şi se va retrage la viaţa sa.