Băsescu: Să fiu sincer, n-am câştigat… n-au câştigat ei. CCR decide

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a spus, miercuri, la sosirea la sediul său de campanie, că nu are ce să comenteze în legătură cu sesizarea lui Valeriu Zgonea şi Petru Filip la Curtea Constituţională, adăugând că "CC decide".

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 11:23
Băsescu: Să fiu sincer, n-am câştigat… n-au câştigat ei. CCR decide

Întrebat cum comentează faptul că Valeriu Zgonea şi Petru Filip solicită CC să valideze referendumul în baza prevederilor OUG 41 care elimina pragul, Traian Băsescu a răspuns: „Eu n-am ce să comentez. Curtea Constituţională decide”.

„Să fiu sincer. N-am câştigat… N-au câştigat ei”, a spus Băsescu, în timp ce discuta cu o persoană care îl aştepta în faţa sediului de campanie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, au sesizat Curtea Constituţională, susţinând că baza legală în care a fost convocat referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

În sesizarea transmisă CC, Zgonea şi Filip susţin că la nivelul Curţii ar trebui să se ia în considerare faptul că forma legii referendumului în baza căreia a fost convocat scrutinul nu prevedea un cvorum de prezenţă la urne.

Citeşte şi: CCR decide dacă validează referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu