Băsescu: Se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că în opinia sa nu este exclus ca România să aibă cât de curând şi o femeie printre candidaţii la alegerile prezidenţiale. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri asociat revistei "Business Woman".

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 14:15
Băsescu: Se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţie

„Femeile sunt un câştig în politică. Cele care au avut o meserie, au avut o facultate făcută, au înţeles lumea, viaţa, au reuşit. Acum depinde fiecare unde fixează ştacheta (…). În orice caz, eu cred că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României„, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu: Elena Udrea, un pariu câştigat, un politician la modă şi serios

Şeful statului a subliniat că dacă în fruntea ţării s-ar afla la un moment dat o femeie, aceasta nu ar trebui să fie protejată.

„Nu o protejăm pentru că e femeie; te protejăm dacă ai un handicap, dar problema nu este în a proteja femeile, pentru că ele însele s-ar simţi umilite, cel puţin cele care şi-au luat viaţa în mâinile proprii. Problema este să nu le discriminăm negativ”, a punctat preşedintele.

Traian Băsescu a arătat că alocarea procentuală a numărului de locuri pentru femei nu este ceva de neluat în seamă şi a dat exemplu solicitarea CEDO ca printre procurorii nominalizaţi de fiecare ţară să se numere cel puţin o femeie. Nu este exclusă alocarea de cote. Personal, însă, aşa mi-am crescut şi fetele, aş spune fiţi egalele bărbaţilor”, a menţionat preşedintele.

Băsescu a mai spus că femeile ar putea avea mai mult succes în politică dacă bărbaţii din acest domeniu ar înţelege „că femeia este un partener, nu o anexă în viaţa de zi cu zi. „Este un partener care are drepturile lui şi se poate lăsa cu lucruri neplăcute dacă nu i le respecţi. De exemplu, poţi să-ţi calci singur cămaşa. Bine, nu eu, că eu m-am purtat bine”, a spus, râzând, preşedintele.