Băsescu şi Boc, huiduiţi în absenţă la Iaşi VIDEO

În timp ce, în Capitală, Ziua Unirii a adus mii de sindicalişti în stradă, la Iaşi s-a organizat sărbătoare fastuoasă. Mii de oameni s-au strâns la manifestaţiile organizate cu ocazia zilei de 24 ianuarie. De la sărbătoare a lipsit preşedintele Traian Băsescu, un obişnuit al Iaşiului de 24 ianuarie, însă oamenii nu l-au uitat şi au strigat lozinci împotriva acestuia şi l-au huiduit în absenţă. De acelaşi tratament a beneficat şi premierul Boc.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 06:50
Băsescu şi Boc, huiduiţi în absenţă la Iaşi VIDEO

„Jos Băsescu” s-a strigat marţi la Iaşi, unde oamenii au sărbătorit Unirea Principatelor. În tonul protestelor din ultimele 11 zile, ei au afişat pancarte cu mesaje precum „Jos Băsescu”, „Nu comasate”, „Vrem anticipate”, „Poporul a muncit şi voi l-aţi jerfuit”, „În cinstea marelui unificator să-l dăm pe trădător”.

Manifestările au început  dimineaţă, în Piaţa Unirii din Iaşi, cu un spectacol folcloric, urmat de un ceremonial religios în faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

Sărbătoarea a fost condimentată însă cu huiduieli la momentul discursurilor.

Oamenii au început să strige „Jos Guvernul!” şi „Jos Băsescu!” în timp ce vorbea reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul Dragomir Tomaşeschi. Discursul nu a mai putut fi auzit din cauza fluierărilor şi a strigătelor mulţimii.

Şi la ceremonia depunerii coroanelor s-au auzit huiduieli, mai ales la depunerea coroanei din partea preşedintelui Traian Băsescu.

Coroana a fost depusă de către consilierul prezidenţial Iulian Chifu, moment în care participanţii au scandat „Jos Băsescu!”.  Chifu ar fi trebui să ia şi el cuvântul pe scena special amenajată, dar a renunţat după ce prefectul a fost huiduit.

Potrivit jandarmilor, în Piaţa Unirii din Iaşi au participat aproximativ 5.000 de persoane. La eveniment au fost prezenţi şi liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin.

După manifestările din Piaţa Unirii, participanţii au servit fasole cu cârnaţi, municipalitatea pregătind 10.000 de porţii, alături de 2.000 de porţii de ceai cald, colaci şi vin fiert.

Manifestările se vor încheia în piaţa Palatului Culturii, cu un spectacol susţinut de Andra, Marcel Pavel şi Zdob şi Zdub, la finalul concertului fiind programat un foc de artificii.