Băsescu ştie de ce s-au retras Statele Unite din OMS. „Au declanşat procedurile de pandemie mult prea târziu”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit în direct la România TV motivul pentru care Donald Trump a decis să retragă Statele Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Europarlamentarul a explicat că liderul de la Casa Albă a hotărât retragerea din convenţie pe motiv că OMS a recunoscut prea târziu pandemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 18:53
Băsescu ştie de ce s-au retras Statele Unite din OMS. „Au declanşat procedurile de pandemie mult prea târziu”

În dialogul cu jurnalistul Victor Ciutacu, Traian Băsescu a prezentat motivele pentru care, în opinia sa, Donald Trump a retras SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„OMS a avut nişte ezitări. Au declanşat procedurile de pandemie mult prea târziu în condiţiile în care SUA îi acuză că au cocoloşit realităţile începerii epidemiei în China.

A făcut prin circulaţia populaţiei din China, din zona infestată, în America. Practic, epidemia din China a fost exportată devenind pandemie”, a explicat fostul preşedinte al României.

SUA încheie relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Donald Trump: „China are un control total asupra OMS”

Traian Băsescu susţine că decizia Statelor Unite de a se retrage din convenţie nu este neîndreptăţită.

„Nu este neîndreptăţită atitutinea SUA. Ei o plătesc extrem de greu. Zeci de mii de oameni îmbolnăviţi în fiecare zi şi decese nu mai vorbim. 

OMS a recunoscut prea târziu pandemia. Mecanismul de răspândire a epidemiei din China era absolut în funcţiune. Din zona din care a izbucnit prima oară infecţia, China avea cu China Air două zvoruri pe zi cu Italia”, a explicat Traian Băsescu.

Raed Arafat explică de ce este nevoie de proiectul privind carantinarea. „E destinat oricărei ameninţări epidemiologice”