Băsescu: Subscripţia publică pentru cumpărarea „Cuminţeniei Pământului”, un referendum pierdut de Cioloş

Traian Băsescu a scris, joi seară, pe Facebook, că subscripția publică pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului" reprezintă "un eșec" și un "referendum pierdut" de premierul Dacian Cioloș.

13 oct. 2016, 20:32
Băsescu: Subscripţia publică pentru cumpărarea „Cuminţeniei Pământului”, un referendum pierdut de Cioloş

Referendumul pierdut de Dacian Cioloș. Subscripția publică ce viza obținerea de la populație a 6 milioane euro pentru cumpărarea Cumințeniei Pământului a fost un eșec. Cele 1,2 milioane colectate de la populație, față de cele 6 solicitate de guvern, au fost un blam sever pentru încrederea reală în guvern. Un referendum pierdut. Din păcate, eșecul subscripției a fost o lovitură dată valorii operelor lui Brâncuși, iar pentru acest lucru premierul avid de imagine este responsabil„, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Fostul preşedinte susţine că, pentru Cioloş, campania pentru achiziția operei lui Brâncuși a fost „o bună campanie de imagine”. „Este adevărat, campania pentru subscripție a prilejuit o bună campanie de imagine pentru premier, o campanie în care Brâncuși și opera lui nu au contat. Cinism de tehnocrat„, a mai scris Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI: Gigi Becali dezvăluie: Mi s-a propus să cumpăr Cuminţenia Pământului