Băsescu va cere prelungirea mandatului lui Daniel Morar la DNA cu încă şase luni

Preşedintele României, Traian Băsescu, intenţionează să ceară prelungirea mandatului lui Daniel Morar cu încă şase luni. Actualul mandat al lui Morar mai este valabil doar până în februarie 2012.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 20:52
Băsescu va cere prelungirea mandatului lui Daniel Morar la DNA cu încă şase luni

Traian Băsescu a precizat că doreşte ca Morar să rămână interimar până în luna iunie a anului viitor. El nu mai are dreptul la un alt mandat, fiind deja la al doilea, numărul maxim permis de lege.

„Dacă discutăm tehnic, opţiunea mea e să cer procurorului general să-i dea o prelungire până în iunie, un interimat. Poate să-i dea, pentru că aş vrea să rămână în funcţie până la raportul MCV din vară, el fiind unul din principalii piloni ai raportului MCV din 2012. Cred că se va putea face acest lucru, din punct de vedere legal. După ce-şi termină mandatul însă, vom vedea”, a adăugat Băsescu, citat de MEDIAFAX.

„Mai am un considerent, nu numai raportul din vară. Principiul pe care aş vrea să-l instalez, să-l instaurez, ar fi legat de echipă. Aş vrea să expire şi mandatele adjuncţilor, astfel încât noul procuror şef de la DNA să poată să propună prin CSM, prin MJ şi să ajungă la mine desemnarea unei echipe, nu a unui singur om. Procuror şef plus adjuncţii, asta ar fi ideea – obiectiv pe care-l urmăresc şi la Parchetul General”, a spus Băsescu.