Băsescu va sesiza CSM cu privire la declaraţiile făcute de un procuror în dosarul în care este judecat fratele său

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la România TV, că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, după ce un procuror DNA a spus că el și fratele său "puteau avea influență asupra Curții de Apel Suceava".

08 iun. 2016, 20:30
Băsescu va sesiza CSM cu privire la declaraţiile făcute de un procuror în dosarul în care este judecat fratele său

Traian Băsescu a precizat că declarația procurorului a fost făcută miercuri, în sala de judecată a Curții de Apel Constanța, acolo unde Mircea Băsescu era judecat pentru trafic de influență.

Procurorul DNA care a intrat în ședința de judecată spune: domnul Mircea Băsescu și domnul Traian Băsescu puteau avea influență asupra Curții de Apel Craiova. Este incredibil să auzi așa ceva din gura unui magistrat. Nici măcar rușine nu mai există. (…) Eu fac public o sesizare la CSM. Cum își permite un procuror să aducă ca și argument că Mircea Băsescu și Traian Băsescu, președintele României, puteau avea influență la Curtea de Apel Craiova asupra judecătorilor, când doamna procuror nu poate nominaliza, și eu o spun public, un singur judecător din România căruia eu să îi fi spus vreodată: vedeți ce faceți cu dosarul inculpatului cutare sau al, știu eu, al unui coleg politic”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu despre Laura Kovesi şi Livia Stanciu: Se bagă cu picioarele peste politic