Băsescu: Voi studia informarea Guvernului privind cazul Jobbik. Vizez un spectru larg de activități extremiste

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că subiectul privind partidul extremist Jobbik va fi analizat într-o ședință la termen a CSAT, arătând că a primit, însă nu a citit încă informarea Guvernului în cazul liderului acestei formațiuni, dar că el vizează un spectru mai larg de activități extremiste pe teritoriul României.

12 mart. 2014, 19:42
Băsescu: Voi studia informarea Guvernului privind cazul Jobbik. Vizez un spectru larg de activități extremiste

Șeful statului a fost întrebat dacă a avizat nota de informare primită de la Guvernul României în ceea ce-l privește pe președintele partidului Jobbik și dacă ia în calcul convocarea unei ședințe CSAT de urgență sau așteaptă o ședință la termen.

„Nu. N-avem urgențe. Va fi ședința la termen. (…) Știu că a venit o corespondență, dar astăzi n-am avut timp. O s-o studiez și vă promit că voi da un răspuns public la această temă, mai ales că e provocată de mine.

Dar eu din întrebarea dumneavoastră înțeleg că totul se referă la o singură persoană; or, eu vizez un spectru mai larg de activități extremiste pe teritoriul României ale unor partide de aiurea, din alte țări, fie că ne referim la Jobbik (…), fie că ne referim la Garda maghiară.

 Deci, sunt destule lucruri asupra cărora trebuie să reflectăm”, a răspuns Băsescu, potrvit Agerpres.

VEZI ŞI Băsescu: Cer interzicerea partidului extremist maghiar Jobbik pe teritoriul României VIDEO

Ponta: Dacă Traian Băsescu aprobă, liderul Jobbik, Vona Gabor, va fi declarat persona non grata