Bashar al-Assad anunţă alegeri legislative în Siria pe 7 mai

Preşedintele sirian Bachar al-Assad a anunţat marţi organizarea de alegeri legislative la 7 mai, potrivit agenţiei oficiale Sana, în timp ce se confruntă de un an cu o revoltă fără precedent împotriva regimului său.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 14:25
Bashar al-Assad anunţă alegeri legislative în Siria pe 7 mai

„Preşedintele Assad a emis un decret care fixează alegerile pentru Adunarea Poporului (Parlament) la 7 mai”, anunţă agenţia.

Acest anunţ intervine în timp ce comunitatea internaţională aşteaptă marţi un răspuns din partea preşedintelui sirian la „propunerile concrete” pe care i le-a prezentat emisarul internaţional Kofi Annan, în cadrul misiunii sale la Damasc, la acest sfârşit de săptămână şi care a cerut în special oprirea violenţelor.

Autorităţile au sperat să organizeze aceste alegeri la sfârşitul lui 2011, promiţând legislative „libere şi transparente”.

Acesta este al treilea scrutin legislativ din Siria de la preluarea puterii de către preşedintele Bashar al-Assad în 2000.

În cadrul ultimelor alegeri legislative, în aprilie 2007, Frontul Naţional Progresist (FNP) – coaliţie condusă de partidul Baas, aflat la putere – a câştigat fără surpriză majoritatea celor 250 de locuri în Parlament.

Alegerile din Siria sunt denunţate de opoziţie şi comunitatea internaţională drept o „farsă”.